Jadłospis

JADŁOSPIS

10.02 - 14.02.2020r.

 

Poniedziałek

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa, 1/2 banana

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)

Alergeny: 1, 3, 9

Podwieczorek: -

Alergeny: 

 

Wtorek

Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, polędwica z kurczaka, sałata, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami wieprzowymi w sosie własnym,  kompot wiśniowy (woda)

Alergeny: 1, 3, 9

Podwieczorek: -

Alergeny: -

 

Środa

Śniadanie: Manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, szynka biała gotowana,  pomidor, herbata z cytryną, 1/2 jabłka

Alergeny: 1,  7

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z indyka z marchewką, groszkiem i zieleniną, ziemniaki, papryka, kompot jabłkowy  (woda)

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: -

Alergeny: -


Czwartek
 
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata z cytryną, 1/2 mandarynki 

Alergeny: 1, 3, 7 

Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, naleśniki, kompot wieloowocowy (woda), jogurt truskawkowy

Alergeny:  1, 3, 7

Podwieczorek: -

Alergeny: -

 

Piątek:

Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, twarożek truskawkowy, herbata z miodem, 1/2 pomarańczy, szynka

Alergeny: 1, 3,  7

Obiad: Zupa grochowa, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy (woda)

Alergeny: 1, 4, 9

Podwieczorek: -

Alergeny: -
 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1 Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;     
3 Jaja i produkty pochodne,    
4 Ryby i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),      
9 Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS

17.02 - 21.02.2019r.


Poniedziałek

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata owocowa

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, filet z indyka w sosie śmietankowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot porzeczkowy (woda) 

Alergeny: 1, 3, 7

Podwieczorek: -

Alergeny: -

 

Wtorek

Śniadanie: Ryż na mleku, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasztet drobiowy, pomidor, herbata owocowa, 1/2 banana 

Alergeny: 1, 7

Obiad: Rosół z makaronem, jajko w płaszczyku mięsnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy (woda)

Alergeny: 1, 7

Podwieczorek: -

Alergeny: -

 

Środa

Śniadanie: Kawa mleczna, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, schab pieczony, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Zupa grzybowa z makaronem, gulasz z mięsa wieprzowego, ziemniaki, buraczek na ciepło, kompot owocowy (woda)

Alergeny: 1, 7

Podwieczorek: -

Alergeny: -

 

Czwartek 

Śniadanie: Musli z mlekiem, herbata (woda), bułka z dynią z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, twarożek, sałata, 1/2 jabłka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ciecierzycą, makaron z białym serem, kompot wieloowocowy (woda), jogurt

Alergeny: 1, 3, 7

Podwieczorek: -

Alergeny: -

 

Piątek

Śniadanie: Kakao, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z cytryną, mandarynka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy (woda)

Alergeny: 1, 3, 7

Podwieczorek: -

Alergeny: -

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1 Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      
3 Jaja i produkty pochodne,     
4 Ryby i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       
9 Seler i produkty pochodne